Algemeen

Clip Stromae over kanker miljoen keer bekeken
Bron: Ad   Foto(s): Nytimes

Clip Stromae over kanker miljoen keer bekeken

Binnen een dag hebben meer dan een miljoen mensen de nieuwe clip van de Belgisch-Rwandese zanger Stromae bekeken. Het nummer ‘Quand C’est’, waarbij de clip hoort, gaat over kanker. In de video danst Stromae in een lege theaterzaal, terwijl een soort tentakels hem bekruipen en uiteindelijk te pakken krijgen.

“Wanneer is het, wie is de volgende?”, vraagt Stromae zich in het nummer af. Zowel op YouTube als op andere sociale media regent het reacties, vooral van mensen die onder de indruk zijn van de clip. Stromae zingt vaker over treurige onderwerpen, zoals opgroeien zonder vader in de hit ‘Papaoutai’ (Papa waar ben je).

Somber en gekweld, met een bikkelharde boodschap: de nieuwe clip van Stromae belooft alweer een schot in de roos te worden. Centraal staat het gevecht tegen kanker. De zanger probeert nog te ontsnappen, maar uiteindelijk krijgt het gigantische monster ook hem te pakken. “Ja, we kennen elkaar goed. Je hebt mijn moeder al willen pakken, je bent begonnen met haar borsten. En dan de longen van mijn vader, weet je nog?“, klinkt het onder meer in ‘Quand c’est?’.

En ja, de ziekte heeft al veel te veel slachtoffers gemaakt. “Kanker, kanker, wanneer is het aan mij? Kanker, kanker, wie is de volgende?“, zingt de Belgische zanger. In een aantal uur werd de videoclip al bijna 200.000 keer bekeken op YouTube.

Bekijk de nieuwe videoclip van: Stromae met Quand c’est?

Plaats een Reactie !

BeatFlex

15 september 2015