Algemeen

Gecensureerd tv-optreden van Kanye West
Bron: Ad.nl   Foto(s): Tom Breihan

Gecensureerd tv-optreden van Kanye West

Zanger/Rapper Kanye West kan het niet waarderen, dat het geluid tijdens zijn optreden op de Billboard Music Awards zondag meerdere keren werd gedempt wegens grof taalgebruik. De rapper spreekt in een verklaring over ‘zwaar overdreven censuur’ door zender ABC.

Het is belachelijk, dat artiesten in 2015 nog steeds moeten vechten tegen onredelijke censuur“, aldus de rapper Kanye. Volgens Kanye werd het geluid steeds uitgezet voor 30 seconden, waardoor onschuldige teksten als ‘mijn zwarte leren spijkerbroek’ niet te horen waren. De rapper biedt zijn excuses aan de televisiekijkers, omdat deze ‘niet van het optreden konden genieten op de manier die hij voor ogen had’.

Voorafgaand aan zijn live uitgezonden optreden in Las Vegas zei Kanye West: “Het volgende nummer kan ik niet op deze manier op de radio spelen. Maar als jullie het niet erg vinden, gebruik ik het n-woord een paar keer. Is dat oké?”, daarmee doelend op het Amerikaanse woord voor neger. De producenten waren niet gecharmeerd en censureerden de zanger door het geluid enkele keren te dempen. Ook het publiek reageerde verdeeld en er klonk heel wat boe-geroep.

Plaats een Reactie !

BeatFlex

20 mei 2015