Over Ons

Radiostation:
BeatFlex is een radio station, dat gebaseerd is op Urban Music.
Meer dan 15 jaar speelt BeatFlex radio het beste in Hiphop en RnB.
BeatFlex radio is in heden niet meer gebonden aan de muziek genre Hiphop en RnB, maar nu ook op de elektronische muziek. Deze term is onderverdeeld in vele genres en categorieën verdeeld onder andere in House, Deep House, Latin House, Tech House, Progressieve House en Funky/Jackin House music zo zijn er meer termen in deze genre.

Het doel achter BeatFlex is een zuiver internet radiostation te zijn in Hiphop, RnB of House zonder enige expliciete lyrische gedichten of met een speciale selectie van sporen, voor deze ALLE ventilatoren gemeenschapen te bieden in de Hiphop, RnB of House categorie.

BeatFlex radio is opgericht door Shorofsky (DJ SHO).
BEAT-FLEX staat voor de lekkerste de beats in een Flexibiliteit formaat. Maar ook voor flexibiliteit in het draaien van de lekkerste hoorbare muziek, van bekende en onbekende artiesten.

Geschiedenis:
BeatFlex radio is begonnen rond het zomer seizoen jaar 2000, als een illegaal radio zender dat zich in de ether op de FM band bezig hield. BeatFlex radio werd ondersteund door Enjoy FM, omdat BeatFlex op een kleine schaal te ontvangen was werd Enjoy FM tot hulp in geroepen om de ether band te versterken.
Enjoy Fm was destijds een populaire jongeren station dat illegaal op de ether (FM-band) te ontvangen was. De samenwerking tussen BeatFlex en Enjoy FM werd gestaakt na één jaar op 1 mei 2001. BeatFlex is verder op eigen houtje gegaan met een eigen omroep zender en heeft zijn uitzendingen op vollen toeren gedraaid. De naamsbekendheid werd grootschaliger ontvangen in de stad Utrecht en omgeving. BeatFlex radio werd na die jaren een succes vol radio zender die op de FM band te beluisteren was.

BeatFlex radio was in heel Utrecht te ontvangen op de FM 104.90 MHz.
Wij hebben met vele plezier de jaren op de FM doorgebracht, tot op 16-08-2004,
op deze dag werd BeatFlex radio verduisterd door de Agentschap Telecom, voorheen de Radio Controle Dienst (R.D.R). BeatFlex radio werd op deze dag uit de ether (FM) gehaald, omstreeks 20.00 uur. De uitzendingen werden die weken daarna gestaakt, i.v.m. het verlies van de zender dat in beslag is genomen door de Agentschap Telecom.

Internet:
BeatFlex radio ging kort daarna verder als interactieve web-radio, de doelgroep werd groter aangepakt het concept werd scherper en het muziek werd uitgebreider. De reclames bij BeatFlex radio werden ook beter gepromoot via internet.
Het publiek kwam massaal op het concept af door onze unieke aanbod, hierdoor kregen we sponsors en meer reclame promotie voor bedrijven en particulieren.

Remon:
Remon (MixMaster-R) is sinds het jaar 2005 actief geweest als radio maker/presentator, als entertainment DJ heeft hij jaren ervaring met draaien gehad op feestjes en clubs. Remon was in de jaren ervoor erg actief geweest in het maken van zijn eigen bubbling remixen en tracks.

Remon begon als radio maker met zijn station genaamd Extreme radio, dit heeft ongeveer 1 tot 2 jaar geduurd aangezien het geen uniek concept had en soort gelijke naam al in gebruik was besloot Remon het anders aan te pakken. Remon besloot hulp in te roepen van BeatFlex radio, aangezien BeatFlex al wat jaren ervaring had met het opzetten van een internet radiostation, gingen wij de samenwerking aan met Qbeats. Qbeats is geboren en Remon heeft jaren veel plezier gehad, het was ook een succesvol jongeren radio station in Rotterdam. Niet alleen in Rotterdam op het world wide web (www) werd het door vele internetgebruikers gekenmerkt als een goed beluisterde radiostation.

In de jaren 2006 tot 2012 heeft Qbeats het heel sterk gedaan, Remon de eigenaar van het station moest na 2012 gedwongen stoppen.

Samenwerking:
Het bleef een tijdje stil tot in 2014, Remon besloot om het radio maken weer op te pakken en dit keer onder de naam van BeatFlex Radio.

BeatFlex radio vond dit een uitstekend plan van zaken, aangezien Remon zeer goede kwaliteiten heeft als presentator maar ook als de man achter de website gebeuren.
Remon en Sho hebben beiden handen in één geslagen en zijn opnieuw begonnen met het opzetten en herleven van BeatFlex radio. Zo kreeg de website van BeatFlex radio een schoonmaak beurt, het werd professioneler aangepakt, overzichtelijker voor de internet gebruiker, maar dat niet alleen. De muziek keuze is ook uitgebreider, zo heeft BeatFlex 2 studio’s waar men naar 2 verschillende genre muziek kunnen luisteren.

Studio’s:
BeatFlex Rotterdam waar de studio van Remon zich bevind, heeft zijn eigen kwaliteiten en playlist smaak muziek het uitzenden van muziek in studio Rotterdam word ook als Caribische genre genoemd. Denk aan Latin, Salsa, Reggea, Reggeaton, Bubbling en natuurlijk onze eigen concept Hiphop en RnB muziek.

BeatFlex Utrecht word op de zelfde manier als in Rotterdam gepresenteerd maar met een andere genre muziek. De genre muziek die jullie gewend zijn blijft ongetwijfeld niet veranderd. Studio Utrecht behoud zijn genre in, Hiphop, RnB, House en de 80’s + 90’s classics.

Tot op heden blijft BeatFlex radio voor jullie 24 uur en 7 dagen in de week non-stop de lekkerste en de beste muziek draaien met of zonder DJ.
BeatFlex radio blijft hoe dan ook de lekkerste en gevarieerde muziek draaien met weinig gezeur en gepraat.

BeatFlex Radio is: Your Dance Station!